Bilgisayar Destekli Halı Tasarım Eğitimi
Bilgisayar Destekli Halı Tasarım Eğitimi

Türkiye’de halı sektörü sağladığı istihdam olanakları, üretim sürecinde yaratmış olduğu katma değer ve ihracattaki önemli payı sebebiyle ekonomik büyüme sürecinde önemli rol oynayan bir sanayi dalıdır.

Türkiye’de halı sektörü sağladığı istihdam olanakları, üretim sürecinde yaratmış olduğu katma değer ve ihracattaki önemli payı sebebiyle ekonomik büyüme sürecinde önemli rol oynayan bir sanayi dalıdır. Türkiye’deki halı üretiminin yaklaşık %85’i makine halısıdır ve Gaziantep 150 üretici firma ile Türkiye makine halısı üretiminin %67’sini yapmaktadır. Gaziantep son yıllarda yaptığı ciddi yatırımlarla ve kapasite artırımı ile dünya makine halısı üretim merkezlerinden biri haline gelmiştir. Gaziantep’in dünyadaki makine halısı ihracat payı %57’ye ulaşmıştır.

Bu kapsamda, sektörün ihtiyacı olan desen tasarım alanında insan kaynağı kapasitesini geliştirmek ve yeni tasarımcıların sektöre kazandırılmasını sağlamak amacıyla Birliğimiz tarafından “Bilgisayar Destekli Halı Tasarım Eğitimi” düzenlenecektir. Bu kurs ile istihdam edilebilecek tasarımcıların Gaziantep’e ve sektöre uyum süreçlerinin kolaylaştırılması beklenmektedir.

GENEL KOŞULLAR

  • Başvuru yapacak adayların, Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun (Halı, tekstil, tasarım ve benzeri eğitim verilen bölümler) mezun olmaları tercih sebebidir.
  • Eğitim yeri Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Hizmet Binasıdır.
  • Eğitim programı, Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere haftada 5 gün ve günde 8 saat ve toplamda 4 hafta sürecek olup 16 Temmuz 2019 - 8 Ağustos 2019  tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Grupların kapasitesi, 25 kişi ile sınırlıdır.
  • Eğitim programında “Texcelle Kullanarak Desen Tasarımı”, “Photoshop Kullanarak Desen Tasarımı”, “Makine Halıcılığı ve Teknolojisi”, “Malzeme Bilgisi”, “İşletme Eğitimi (Fabrika Ziyareti)” yanı sıra “Firma Tasarımcıları ile Workshoplar” yer alacaktır.
  • Eğitim İŞKUR işbirliği ile verilecektir. İŞKUR, katılımcılara günlük 77,00 TL ödeme yapacaktır.
  • Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, halı firmalarımızda işe başlamalarına yardımcı olunacaktır.
  • Kurs sonunda tüm katılımcılara katılım belgesi verilecektir.

Başvuruda bulunmak isteyen adayların https://www.gaib.org.tr/forms/desen_kursu/basvuru.htm internet adresinde yer alan formu doldurmaları yeterlidir. Kurs başvurusu kabul edilen adaylara, formda belirttikleri mail adreslerine daha detaylı bilgilendirmeler yapılacak ve bunlardan özgeçmiş ve mezuniyet belgesi örneği istenecektir.

Mücahitler Mahallesi Şehit Ertuğrul Polat Caddesi No:3 Şehitkamil/GAZİANTEP

İrtibat İçin:

M. Fatih DEBBAŞOĞLU (342- 211 05 73 – fatihdebbasoglu@gaib.org.tr)

Muhammed Ali Osman ÇAVUŞ (342- 211 05 28 – muhammedalicavus@gaib.org.tr)